Plesk Control Panel

Wat kan ik met het Plesk Control Panel?

Een aantal van onze Webhosting servers zijn uitgevoerd met het controlepaneel 'Plesk'.
Om u snel wegwijs te maken in Plesk treft u hieronder enkele handleidingen aan.
Wij hebben een aantal op maat gemaakte handleidingen over ons controlepaneel 'Plesk'.

U kunt Plesk vinden op https://www.< uw eigen domeinnaam.nl >:8443/

Aanmaken van een auto responder

Als u op vakantie gaat of tijdelijk geen e-mail kunt bekijken gaat het e-mail verkeer vaak gewoon door. Via een autoresponder kunt u iedereen die u een e-mail stuurt laten weten dat u niet in de gelegenheid bent om uw e-mail te lezen of te beantwoorden.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Veranderen van uw wachtwoord

Het regelmatig veranderen van uw wachtwoord is aanbevolen, met deze handleiding kunt u zien hoe dit werkt in Plesk.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Inloggen als e-mail gebruiker

U kunt ook inloggen als e-mail gebruiker, met deze handleiding kunt u zien hoe dit werkt in Plesk.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Instellen van catch-all email

Het catch-all email adres is het standaard e-mail adres waarop berichten worden afgeleverd die worden gestuurd naar niet bestaande e-mail adressen.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Email-alias aanmaken

Met deze handleiding kunt u zien hoe u meerdere e-mail adressen met 1 gebruiker koppelt.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Inloggen als domein gebruiker

U kunt ook inloggen als domein gebruiker, met deze handleiding kunt u zien hoe dit werkt in Plesk.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Het gebruik van het Spamfilter in Plesk

Plesk heeft ook een Spamfilter welke u kunt aanzetten, met deze handleiding kunt u zien hoe dit werkt in Plesk.
Deze handleiding heeft het ook over een antivirus module. Deze wordt niet door ons gebruikt.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van een mailinglist

Met Plesk kunt u eenvoudig een mailinglist aanmaken. Een mailinglist is een email adres, waar meerdere gebruikers, of externe email adressen achter zit. Mailinglists worden voornamelijk gebruikt voor discussie groepen.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van een mail redirect

Met een email redirect kunt u bepaalde email adressen laten doorsturen naar een extern email adres.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van een mailbox

Er wordt standaard 1 mailbox voor u aangemaakt. De mogelijkheid wordt echter geboden om er meer aan te maken. In deze handleiding ziet u hoe.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Het aanmaken van een MySQL database

Sommige websites gebruiken een MySQL database. Deze handleiding legt uit hoe u een MySQL database aan kunt maken en hoe u gebruikers binnen deze database aanmaakt.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

PHPMyAdmin gebruiken

Als u een MySQL database heeft aangemaakt kunt u deze database beheren doormiddel van PHPMyAdmin. Hoe dat in zijn werk gaat ziet u in deze handleiding.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Beveiligde directories aanmaken

U kunt bepaalde directories met een gebruikersnaam en wachtwoord beveiligen. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een "alleen-leden" sectie in uw website.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Plesk filemanager

Plesk bevat een 'Filemanager'. Met deze applicatie kunt u uw bestanden beheren, wijzigen, aanmaken, verwijderen, enz.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Het gebruik van webmail

Bent u vaak onderweg en wilt u toch uw e-mail bekijken? Dan is Webmail een prima optie.
U kunt webmail vinden op http://webmail.uwdomeinnaam.nl.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van een FTP gebruiker

Plesk biedt ondersteuning voor het aanmaken van extra FTP gebruikers. U kunt daarbij denken aan een subdomein met een eigen FTP gebruiker. Deze gebruiker ziet dan alleen zijn/haar eigen bestanden.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van een subdomein

Bekijk hier hoe u een subdomein (vb. http://subdomein.ips.nl) kunt aanmaken.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Het bekijken van de website statistieken

Wilt u weten hoeveel bezoekers uw website heeft gehad of waar deze bezoekers vandaan komen. Met Plesk is het bekijken van de website statistieken heel eenvoudig. U kunt kiezen tussen Webalizer en Awstats.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Aanmaken van geplande taken (cron jobs)

Heeft uw website scripts die periodiek uitgevoerd moeten worden? Plesk ondersteund het aanmaken van geplande taken. U kunt daarbij denken aan automatische update scripts etc.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Raak bekend met de Plesk interface

Bent u nieuw met Plesk? In deze handleiding laten wij u de meest voorkomende locaties zien van Plesk.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Het maken en terugzetten van een files vanuit een back-up

Heeft u per ongeluk een bestand verwijderd of wilt u een complete back-up van uw website downloaden.

Klik hier om deze handleiding te bekijken