Termen en definities

ActiveSync

Wanneer u een Hosted Exchange account met ActiveSync mogelijkheid heeft kunt u uw mobiele Windows apparaat koppelen aan uw Exchange account. Hierdoor zijn uw agenda, contactpersonen en e-mail overal gesynchroniseerd.

ASP.NET 4.0

Op onze Windows servers bieden wij de programmeertaal ASP.NET 4.0 aan.

Aantal IP adressen

Bij elke Virtuele Server of Virtual Rack ontvangt u een x aantal IP adressen. Deze zijn naar behoefte uit te breiden.

Afwezigheidsbericht

Een afwezigheidsbericht (autoresponder) kunt u gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en iedereen die u een e-mail stuurt geautomatiseerd een e-mail wilt terugsturen met een melding dat u op vakantie bent. Middels ons Control Panel Plesk kunt u dit eenvoudig doen.

Klik hier om de handleiding te bekijken

Batched SMTP

De afkorting bSMTP staat voor batched SMTP. Hierbij wordt de e-mail die voor u binnenkomt, opgespaard tot die afgeleverd kan worden. Is uw mailserver online en maakt deze verbinding met de mailservers van IPS dan worden de e-mailberichten direct afgeleverd, via SMTP. Wanneer uw mailserver niet online is, worden de e-mailberichten door IPS bewaard en afgeleverd zodra uw mailserver verbinding maakt.

CGI, Perl, Python

Al onze Windows en Linux machines ondersteunen de programmeertalen CGI, Perl en Python.

Catch-all mailadres

Via een Catch-all mailadres kunt u alle e-mail die op uw domeinnaam binnenkomt laten doorsturen naar een mailbox of mailalias. Als u de catch-all instelt op uw domeinnaam ips.nl en u laat deze doorsturen naar info@ips.nl dan wordt bijvoorbeeld test123@ips.nl ook doorgestuurd naar info@ips.nl

DNS management

Via Mijn IPS kunt u de DNS van alle domeinnamen beheren. Alle type records zijn hier instelbaar.

Dagelijkse back-ups

Wanneer u bij ons uw website host dan maken wij elke dag een back-up van uw website. Deze back-ups kunt u zelf eenvoudig en online terugzetten of downloaden naar uw eigen PC middels ons Control Panel. Wij bewaren de back-ups tot 7 dagen terug.

Dagelijkse snapshots

Als u bij ons een Virtuele Server afneemt dan kunnen wij desgewenst dagelijks een exacte kopie maken van uw Virtuele Machine. Mocht u iets verkeerd hebben gedaan op uw Virtuele Machine dan kunnen wij middels deze techniek een kopie terugzetten.

Databaseruimte

Wanneer u uw website bij ons host dan krijgt u hier schijfruimte voor. Deze schijfruimte is onderverdeeld in 3 stukken. Eén daarvan is Databaseruimte. Deze ruimte wordt gebruikt voor uw MySQL/SQL database.

Dataverkeer

Met de term “dataverkeer” wordt de hoeveelheid data bedoeld die uw website en/of server verbruikt. Bij elk product waar een maximum geldt wordt dit expliciet vermeld.

Dedicated Applicationpool

Voor drukke en/of zware website is het mogelijk een eigen Application Pool op de Windows server te krijgen. Hiermee krijgt uw website een gegarandeerd geheugen en is onafhankelijk van andere websites op dezelfde machine.

Domeinaliassen

Bij ons kunt u meerdere domeinnamen laten uitkomen op dezelfde website. Een domeinalias is dan bijvoorbeeld de tweede domeinnaam die uitkomt op de website. Ook de e-mail komt dan uit op de eerste domeinnaam.

Domeinnaam

Een domeinnaam (of, afgekort, 'domein') is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. De verschillende delen van een domein(naam) worden van elkaar gescheiden door punten. Een voorbeeld van een domein(naam) is ips.nl. Om deze naam vast te leggen is een registratie vereist. Meestal is in de domeinnaam de persoon of het bedrijf te herkennen waarover de site of de pagina gaat, soms is in de domeinnaam het thema van de website te herkennen. In principe is alles mogelijk als domeinnaam, zolang de naam bestaat uit een combinatie van twee of meer tekens. De combinatie mag bestaan uit de letters a tot en met z, eventueel aangevuld met cijfers 0 tot en met 9 of een streepje -.

Downloaden logfiles

Elk bezoek aan uw website word bijgehouden in logfiles. Via ons Control Panel kunt u deze logfiles downloaden. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld aan het programmeren bent.

E-mail aliassen

Een e-mail alias word gebruik om meerdere e-mail adressen uit te laten komen op 1 mailbox. Zo kunt u bijvoorbeeld test@ips.nl laten uitkomen op de mailbox info@ips.nl.

E-mail forwards

Een e-mail forward is te gebruiken om e-mail welke op uw domeinnaam binnenkomt door te sturen naar een extern e-mail adres.

E-mail protocol

Er zijn meerdere protocollen om uw e-mail van onze servers te downloaden. De twee meest gebruikte worden door ons ondersteund te weten POP3 en IMAP.

E-mailruimte

Wanneer u uw website bij ons host dan krijgt u hier schijfruimte voor. Deze schijfruimte is onderverdeeld in 3 stukken. Eén daarvan is E-mailruimte. Deze ruimte wordt gebruikt voor de opslag van uw mailboxen.

Eenmalige kosten

Op sommige diensten hanteren wij eenmalige kosten. Deze kosten worden gemaakt bij het eenmalig opzetten van een dienst.

Eigen IP adres

Een eigen IP adres is noodzakelijk als u een SSL certificaat op uw website wilt gebruiken. Een eigen IP adres is een optionele aanvulling op uw hostingpakket.

Eigen foutmeldingen

Bij elk hostingpakket bieden bij gratis de mogelijkheid om eigen foutpagina's te maken waaronder bijvoorbeeld de 404. Als bezoekers vervolgens op een pagina uitkomen die niet bestaat dan krijgen ze de eigen 404 pagina te zien.

Encryptie in bits

Moderne webbrowsers maken gebruik van het Secure Sockets Layer (SSL) protocol om veilig transacties te kunnen uitvoeren tijdens internetbankieren en on-line shopping. SSL maakt gebruik van een public key voor encryptie en een private key voor decryptie. Omdat SSL encryptie zo sterk afhankelijk is van keys wordt de sterkte van de encryptie vaak afgemeten aan de lengte van de key (het aantal bits waaruit de key bestaat). De eerste implementatie van SSL in webbrowsers (Netscape 3, Internet Explorer 3 etc.) maakte gebruik van een 40-bit key. Deze bleek in de praktijk eenvoudig gebroken te kunnen worden. Om SSL communicatie te onderscheppen hoeft alleen maar de correcte key (welke de decryptie kan verzorgen) te worden gegenereerd.

Fallback mailservers

Wij maken gebruik van fallback mailservers. Een fallback mailserver vangt de verzonden e-mail op bij een eventuele storing van de eerste mailserver. Mocht de eerste mailserver weer bereikbaar zijn dan sturen de fallback mailserver de mail alsnog door naar de juiste mailserver.

Geheugen

In het geheugen van een server worden bepaalde blokken met veel opgevraagde informatie opgeslagen. Hierdoor kan deze informatie sneller verwerkt worden dan wanneer dit van de harde schijf opgehaald wordt. Wanneer u meer geheugen heeft kan er ook meer in worden gezet, dit heeft als gevolg dat de snelheid van de server omhoog gaat.

Gratis her uitgifte

Heruitgifte van een SSL certificaat betekent dat wanneer u uw certificaat door bijvoorbeeld een servercrash kwijt bent opnieuw kan opvragen.

Gratis IPS installatie

Als u een SSL certificaat bestelt dan installeren wij deze gratis op uw domeinnaam.

Gebruik mobiele apparaten

Wanneer u kiest voor een SSL certificaat waarbij het gebruik van mobiele apparaten ondersteund is zal dit certificaat ook werken op bijvoorbeeld een iPhone, iPad, Nokia, Blackberry of een ander mobiel apparaat.

Groene browser balk

Middels een EV SSL certificaat wordt de adresbalk in de browser groen in plaats van wit. Dit geeft een extra vertrouwd gevoel bij de bezoekers van uw website.

Groene cloud hosting

De datacentra welke ons Cloud Hosting platform huisvesten worden compleet gevoed door groene stroom. De gekozen bron van energie is veelal windenergie. Door gebruik van modern virtualisatie technieken gebruiken wij minder dan een kwart van de apparatuur vergeleken met een traditioneel ingerichte omgeving. Hedendaagse servers hebben daarnaast de mogelijkheid meer geheugen te bevatten waardoor het aantal virtuele servers per server blijft groeien.

Houder in certificaat

Door een SSL certificaat te kiezen waarbij de houder in het certificaat staat kan de bezoeker het certificaat bekijken en zien door wie deze aangevraagd is.

IMAP4

Bij e-mail pakketten is het mogelijk om zowel IMAP als POP3 te gebruiken. Bij IMAP4 blijft de mail op de server achter en leest en archiveert u alle mail bij ons op de servers.

Mailboxen

Een mailbox kunt u instellen in uw e-mail client. Elke mailbox heeft een eigen unieke gebruikersnaam/wachtwoord combinatie. Wij hebben voor de meest gebruikte e-mail clients handleidingen beschikbaar waarmee u heel eenvoudig uw e-mail client kunt instellen.

Klik hier om de handleidingen te bekijken

MAPI Outlook

Om uw Hosted Exchange account te kunnen koppelen aan uw outlook is er een zogenoemde connector nodig. Deze heet MAPI, wanneer u een account zonder deze functionaliteit heeft kunt u enkel gebruik maken van de Outlook Web App.

Mappen beveiligen

Het is mogelijk om bij elk hostingpakket mappen te beveiligen middels een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u bepaalde gedeeltes van uw website wilt afschermen en niet voor iedereen toegankelijk wilt maken.

Klik hier om deze handleiding te bekijken

Mogelijke toepassing

Aan de hand van het aantal geheugen en processorkracht duiden wij aan welke applicatie er gebruikt kan worden op een Virtuele Server. In het geval van een Virtueel Rack geven wij aan wat het maximale aantal Virtuele Machines is binnen dit Virtuele Rack.

Mysql5

Wanneer u een webhosting pakket met MySQL ondersteuning heeft is het mogelijk om een database aan te maken. Hierin kunt u gegevens invoeren, updaten, selecteren en verwijderen. In de meeste gevallen is een database benodigd bij voorbeeld een CMS (Content Management Systeem) of forum.

Outlook web app

Outlook Web App is uw mobiele outlook, waar u zich ook bevindt u kunt ten alle tijden bij uw e-mail, contactpersonen en agenda. Dit alles kan via een online applicatie welke er net zo uit ziet als Outlook 2010.

PHP5

Op onze Linux machines bieden wij standaard de programmeertaal PHP5 aan.

POP3

Bij e-mail pakketten is het mogelijk om zowel IMAP als POP3 te gebruiken. Bij POP3 haalt u de mail van de server af zodat de mail zich op uw PC bevindt.

Processor

De processor verwerkt alle berekeningen welke de virtuele server uitvoert. Hoe meer capaciteit er beschikbaar is, hoe sneller deze berekeningen zullen worden voltooid.

SSL certificaat

Een SSL certificaat biedt beveiliging voor uw websites middels het versleutelen van gegevensoverdracht tussen uw websites en uw bezoekers. Uiteraard is het versleutelen van data van belang voor financiële transacties of andere situaties waarin u gevoelige gegevens van bezoekers vraagt. Zonder een SSL certificaat en het kleine slot in de browser van de bezoeker zullen de meeste internetgebruikers niet hun gevoelige gegevens invoeren.

Schijfruimte

Als afnemer van een Virtuele Server of Virtueel Rack krijgt u diskruimte op een SAN. In het storage cluster wordt uitsluitend met de hoogwaardige hardware van Equallogic gewerkt. Het onderscheidende vermogen en de garanties maken Equallogic tot een solide strategische partner van IPS. Ons storage cluster beschikt over vier gigabit connectiviteit en maakt gebruik van de laatste stabiele, snelle, harde schijven. Middels innovatieve cache-technieken wordt high-end performance gegarandeerd.

Service-level

IPS kent een drietal Service Level Agreements. Deze varianten onderscheiden zich voornamelijk op de geboden garanties en mate waarin wij zelf oplossingen doorvoeren en eventuele storingen oplossen. Zo wordt er bij SLA Premium zelfs een garantie op software uptime gegeven en houden wij uw server(s) pro-actief in de gaten.
De verschillen tussen de drie service levels kunt u hier vinden.

Spamfilter

Ons standaard geavanceerde, redundant uitgevoerde, anti-spam -en virusfilter oplossing blokkeert minstens 98% van alle spam berichten. Het door ons gebruikte filter cluster is van Nederlandse makelij en wordt continu verbeterd.

Subdomeinen

Binnen uw webhosting pakket is het mogelijk gebruik te maken van subdomeinen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld mijn.ips.nl aanmaken als uw domeinnaam ips.nl is. Hier kunt u dan een aparte website op plaatsen.

Totale schijfruimte

Wanneer u uw website bij ons host dan krijgt u hier schijfruimte voor. Deze schijfruimte is onderverdeeld in 3 stukken; websiteruimte, e-mailruimte en databaseruimte.

Verwijderde items

Uw Hosted Exchange account biedt de mogelijkheid om de mail die u verwijderd heeft uit uw verwijderde items gedurende 30 dagen lang alsnog terug te zetten.

VMware DRS

Door gebruik van DRS (Distributed Resource Scheduler) worden alle diensten real-time verplaatst naar de servers waar ze het beste presteren.

VMware HA (High availability)

Door gebruik van HA wordt down time bij het uitvallen van een fysieke server tot een aantal seconden beperkt. Bij uitval wordt automatisch de getroffen virtuele server verplaatst naar een andere fysieke server.

VMware licentie

Voor onze virtualisatie gebruiken wij VMware. VMware heeft daarbij een uitgebreide keuze. Onze keuze is gevallen op VMware vSphere Enterprise+. VMware vSphere Enterprise+ bevat de beste technieken voor virtualisatie en groene hosting.

VMware vCenter Toegang

Middels de vCenter toegang heeft u volledig toegang tot uw Virtuele Server en/of Virtuele Rack. In vCenter kunt u indien noodzakelijk Virtuele Machines herstarten, uitzetten, geheugen en/of down- of upgraden etc.

VMware vMotion

Bij gepland onderhoud verplaatsen wij zonder down time virtuele servers naar andere fysieke servers. Na het onderhoud wordt de fysieke server terug geplaatst in de DRS server pool.

Validatieniveau

Met het validatieniveau wordt bedoeld hoe de aanvraag van het certificaat wordt gecontroleerd. Er zijn drie mogelijkheden. Controle op domeinnaam, controle op bedrijf en een uitgebreide controle. In de laatst genoemde optie wordt er ook door de uitgever van het certificaat telefonisch contact gelegd om de aanvraag te verifiëren.

Verzekering

Het bedrag wat ingevuld is bij de verzekering van een SSL Certificaat wordt uitgekeerd wanneer het certificaat dubbel wordt uitgegeven door CA (Certificate Authority)

Virtual directory beheer

Wanneer u binnen uw hostingpakket de mogelijkheid heeft voor virtual directories kunt u zonder bestanden dubbel te uploaden toch de bestanden op meerdere locaties gebruiken. U kunt dan een virtuele link met de "echte" map maken en die vanuit meerdere omgevingen benaderen.

Webmail

Bent u vaak onderweg en wilt u toch uw e-mail bekijken? Dan is Webmail een prima optie. Webmail is een online applicatie waarmee u uw e-mail kunt bekijken.

Websiteruimte

Wanneer u uw website bij ons host dan krijgt u hier schijfruimte voor. Deze schijfruimte is onderverdeeld in 3 stukken. Eén daarvan is websiteruimte. Deze ruimte kunt u gebruiken voor de bestanden van uw website zoals htmlpagina, afbeeldingen etc.

Hoogte in units

De ruimte in een volledig rack is opgedeeld in 47 units, deze zijn allemaal 44.55mm hoog.

Dataverkeer

Colocatie wordt standaard geleverd met verkeer erbij, hierdoor heeft u als gemiddelde afnemer een vaste factuur.

Maximale amperage

Bij een rack is het stroomverbruik inbegrepen tot het aantal ampere wat is aangegeven. U betaalt geen verbruik in kWh maar kunt vrijuit gebruiken tot het maximale amperage.

Stroomverbruik

Het stroomverbruik is reeds inbegrepen in de colocatie pakketten en wordt niet los berekend.

Netwerk aansluitingen

Het aantal CAT6 aansluitingen met de snelheid (100Mbps / 1Gbps) welke u van ons afgeleverd krijgt in uw (gedeelde) colocatie.

IPv4

IPS is Ripe deelnemer en kan rechtstreeks IP-adressen aanleveren, standaard zijn er adressen inbegrepen en het is mogelijk er achteraf extra af te nemen.

IPv6

IPv6 adressen worden standaard meegeleverd met oplevering van uw colocatie. Dit is de toekomstige vervanger van IPv4 wat momenteel nog veelal gebruikt wordt en wat tevens is inbegrepen.

Remote reboot

Met een remote reboot aansluiting is het mogelijk uw server op afstand te herstarten door deze van en weer op het stroomnet aan te sluiten.