Duurzaam

Maatschappelijk verantwoord

De IT sector staat meer dan ooit onder de loep vanwege haar enorme energie gebruik. Wij bieden uw klanten energie zuinige oplossingen welke het milieu zo min mogelijk schaden. Zo gebruiken wij een zuinig hosting platform en hebben we gekozen voor energie-zuinige datacentra.

Zo min mogelijk energie verbruik

Door gebruik van moderne virtualisatie technieken gebruiken wij minder dan een kwart van de apparatuur vergeleken met een traditioneel ingerichte omgeving. Hedendaagse servers hebben daarnaast de mogelijkheid meer geheugen te bevatten waardoor het aantal virtuele servers per server blijft groeien.


Niet in gebruik is niet in gebruik

Met ons hosting platform is het mogelijk zoveel mogelijk virtuele servers op zo min mogelijk fysieke servers te plaatsen met de garantie dat de performance nooit daalt. Fysieke servers welke we nog niet gebruiken of die in het weekend niet benodigd zijn worden geheel automatisch uitgeschakeld en weer ruim voor de behoefte er is ingeschakeld.

Meer over Cloud Hosting


Het datacentrum Greenhouse Datacenters

Het Greenhouse datacentrum te Naaldwijk maakt gebruik van moderne technieken om zo efficient mogelijk om te gaan met energie. Er wordt gebruik gemaakt van Cold-Corridors, Fresh-Air koeling en energie efficiente UPS systemen. Daarnaast is de koeling uitgebreid met het koelen op natuurwater. Tot een buiten-temperatuur van 26 graden wordt er gekoeld met buitenlucht, is het warmer dan wordt er overgeschakeld op het koelen met natuurwater. Hierdoor maken ze geen gebruik van milieu-onvriendelijke koelingsmiddelen en beperken ze het energieverbruik van de koelinstallatie.


Het datacentrum Smart DC

Het SmartDC datacenter werkt 100% op groene, duurzame energie uit lokale bronnen. SmartDC gebruikt toonaangevende adiabatische koeling met maximaal 300 kW koeling per suite in een redundante opstelling. De koeltechniek is zeer efficiƫnt en is erkend door de Nederlandse Regering met subsidies op het ontwerp en uitbouw van onze zeer energie-efficiƫnte datacenters.


Meer informatie over uw groene provider?

Wij staan u graag te woord, neem contact op met onze service afdeling.

Telefoonnummer: 088 1600 600 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00)

Mail de partner afdeling