Server Virtualisatie

Meer performance per kWh met server virtualisatie

Om onze ijzersterke garanties te kunnen garanderen, is de infrastructuur van ons Cloud Hosting platform compleet gevirtualiseerd, wat resulteert in een zeer efficiƫnte en redundante oplossing. IPS is VMware Professional Service Provider en maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie van VMware

Hoge beschikbaarheid (HA)

Hoge beschikbaarheid (HA)

Door gebruik van HA wordt down time bij het uitvallen van een fysieke server tot een aantal seconden beperkt. Bij uitval wordt automatisch de getroffen virtuele server verplaatst naar een andere fysieke server.


Maximale snelheid en prestatie (DRS)

Maximale snelheid en prestatie (DRS)

Door gebruik van DRS (Distributed Resource Scheduler) worden alle diensten real-time verplaatst naar de servers waar ze het beste presteren.Vermindering energie verbruik (DPM)

Omdat DRS bepaalt waar een virtuele server het beste presteert, worden bijvoorbeeld in het weekend de virtuele servers op minder fysieke servers gedraaid dan doordeweeks gebeurt. Dit resulteert in een vermindering van energieverbruik van ruim 20%.


Onderhoud hardware (vMotion)

Onderhoud hardware (vMotion)

Bij gepland onderhoud verplaatsen wij zonder down time virtuele servers naar andere fysieke servers. Na het onderhoud wordt de fysieke server terug geplaatst in de DRS server pool.


Storage cluster

In onze cloud bevat geen enkele fysieke server onderhoudsgevoelige harde schijven, deze zijn alleen aanwezig in ons redundante storage cluster.

Meer

Redundant netwerk

De verbindingen van de fysieke servers en het storage cluster zijn in viervoud uitgevoerd naar minstens twee netwerk omgevingen. Hierdoor is de laatste down time gevoelige schakel in onze cloud redundant uitgevoerd.

Meer