Redundant Netwerk

Redundant tot aan de laatste fysieke schakel

Voor het verwerken van dataverkeer gebruikt IPS high-end apparatuur van HP en Dell die redundant zijn uitgevoerd tot aan de laatste fysieke schakel.

Switches

Per fysieke server worden twee switches aangesloten die meerdere verbindingen hebben naar beide switches. Bij uitval van de eerste switch wordt het dataverkeer automatisch verwerkt door de tweede switch. De verbinding naar onze uplink provider is tevens redundant uitgevoerd.


Loadbalancer

Voor klanten met een webserver cluster is het mogelijk het verkeer te verdelen over meerdere (virtuele) servers met een Loadbalancer. Hierdoor is uw omgeving niet meer gevoelig voor softwarematige fouten op een van uw webservers.

Naast loadbalancing biedt IPS ook hardware matige SSL offloading aan op de loadbalancers, waardoor de belasting op de (virtuele) servers aanzienlijk verminderd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contactgegevens


Veiligheid

De interne communicatie tussen servers en het storage cluster is gescheiden van het externe verkeer zodat deze niet onderschept kan worden. Daarnaast wordt alle data regelmatig op een extern storage cluster gedupliceerd, om onze complete omgeving eventueel op een andere locatie te kunnen herstellen.


Server virtualisatie

Het Cloud Hosting platform bestaat uit vele fysieke servers waarop een virtuele schil is gecreëerd. Op de virtuele schil worden virtuele servers geïnstalleerd die niet meer afhankelijk zijn van één fysieke server.

Meer

Storage cluster

In onze cloud bevat geen enkele fysieke server onderhoudsgevoelige harde schijven, deze zijn alleen aanwezig in ons redundante storage cluster.

Meer