Hoe Werkt Het?

Het beste filter met garantie

Onze geavanceerde, redundant uitgevoerde, anti-spam -en virusfilter oplossing blokkeert minstens 98% van alle spam berichten. Het door ons gebruikte filter cluster is van Nederlandse makelij en wordt continu verbeterd.

IP analyse

Ons filter cluster voert een uitgebreide analyse uit op de IP adressen van zowel de verzendende mailserver, als die van de eigenlijke verzender van het bericht. Dit omvat, maar is niet gelimiteerd aan, publiekelijk bekende DNS blacklisting en privé DNS blacklisting. E-mails worden alleen geweigerd wanneer een combinatie van factoren erop wijst dat een bericht spam is. Op deze wijze wordt u ervan verzekerd dat er geen e-mail verloren gaat door een enkele aanwijzing dat een bericht spam zou kunnen zijn.


SMTP conversatie verificatie

Ons filter cluster voert een uitgebreide analyse uit op het gedrag van de verzendende mailserver. Veel spammers volgen niet de officiële protocollen die bestaan voor het verzenden van e-mail. Dit maakt het mogelijk om al veel spam te blokkeren in het begintraject van het mailing proces. Door expres kleine vertragingen aan te brengen in het mailing proces bij verdachte connecties worden de kosten voor de spammers verhoogd (voor diegenen die niet gelijk het mailings proces stoppen), waardoor de totale hoeveelheid van verstuurde spam afneemt.


DNS gebaseerde blacklisting

Ons filter cluster gebruikt geavanceerde DNS blacklisting om spam te identificeren. Hierbij wordt van zowel publieke als privé databases gebruik gemaakt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat een goede e-mail zal worden geblokkeerd wanneer een IP adres op een van de lijsten voorkomt. Alleen bij een hoge spam score in combinatie met onze andere filters zal dit resulteren in het weigeren van een e-mailbericht.


Statistische filtering

Gebaseerd op informatie verzameld door honderdduizenden gebruikers, worden door middel van geavanceerde, statistische algoritmes nieuwe e-mails vergeleken met de verzamelde gegevens om te kijken of de nieuwe e-mails wel of geen spam berichten zijn.


Spam vingerafdruk detectie

Door middel van geavanceerde fuzzy algoritmes worden nieuwe berichten vergeleken met de al bekende spam berichten om vervolgens de spam berichten te blokkeren.


OCR analyse

Ons filter cluster past geavanceerde Optical Character Recognition (OCR) technologie toe om in staat te zijn verborgen berichten te analyseren in niet-tekstuele-spam (zoals plaatjes).


Plaatjes, Pdf's, en Office conversies

Spammers proberen vaak filters te omzeilen door attachments aan berichten toe te voegen zoals plaatjes, Word/Excel documenten, of PDF bestanden. Ons filter cluster converteert deze bestanden tot een analyseerbaar formaat met behulp van bijvoorbeeld Optical Character Recognition (OCR) technologie. Zo zijn we er zeker van dat alle spam geblokkeerd wordt.


Gecombineerde spam scores

Om er zeker van te zijn dat geen goede e-mail wordt geblokkeerd, wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde, scoring algoritmes die de verschillende spam-test scores combineren van de uitgevoerde analyses. Op deze wijze wordt er gezorgd dat alleen spam geblokkeerd wordt en dat goede e-mail gewoon in uw inbox terecht komt.


Virusscan, anti phishing en anti spyware

Door het gebruik van up-to-date virusscans zorgen we ervoor dat virussen, phishing aanvallen en spyware niet uw inbox bereiken.


Verzender ID

Ons filter cluster maakt gebruik van verzender ID technologieën die zogenaamde veilige verzenders verifieert.


Whitelisting

Ons filter cluster gebruikt een geavanceerd systeem gebaseerd op automatische whitelisting van betrouwbare gebruikers om voor een optimale afleveringstijd te zorgen.


Geavanceerde en gesynchroniseerde greylisting

Ons filter cluster maakt gebruik van gesynchroniseerde greylisting die tijdelijke onbetrouwbare connecties vertraagd en tegelijkertijd betrouwbare connecties direct accepteert. Dit systeem draait op alle filtering servers gelijktijdig en deelt informatie over inkomende connecties real- time zodat de aflevertijd van inkomende berichten optimaal blijft.


Tarpitting

Zogenaamde ‘tarpitting’ wordt toegepast om onbetrouwbare bronnen te vertragen in hun communicatie. Hierdoor zullen de kosten, in het geval van een spammer, zo hoog zijn, dat het versturen van grote hoeveelheden e-mail niet meer rendabel is. Op deze wijze kunnen alleen legitiem gedragende mailservers hun e-mail afleveren op uw domein.